microsoft

بررسی سرفیس پرو 9

مایکروسافت Surface Pro 9 مبتنی بر دو نوع پردازنده کاملا متفاوت معرفی و روانه بازار شده است. مایکروسافت برای مدل اقتصادی یک تراشه کوالکام SQ3 مبتنی بر تکنولوژی Arm و برای نسخه قدرتمند پردازنده اینتل Core i7 و Core i5 را در نظر گرفته است. زبان طراحی Surface Pro 9 مشابه با نسل پیشین است و تغییرات خاصی را تجربه نکرده است. تنها وزن آن نسبت به Surface Pro 8 12 گرم سبک‌تر شده و در رنگ بندی متنوع‌تری در دسترس قرار گرفته است. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی سرفیس پرو 9 بپردازیم. پس با آرتل همراه باشید.

همانند سایر محصولات مایکروسافت سرفیس پرو 9 دارای پایه‌ی نگهدارنده قابل تنظیم در زوایای مختلف است. میزان روشنایی صفحه نمایش نسبت به مدل قبل پیشرفت قابل توجهی داشته و قادر به ارائه نرخ تازه سازی تصاویر 60 هرتز برای صرفه جویی در مصرف انرژی و 120 هرتز برای پخش روان‌تر تصاویر است. پرو 9 مانند سایر اعضای خانواده سرفیس از قلم جدید مایکروسافت Slim Pen 2 پشتیبانی می‌کند که البته باید به طور جداگانه خریداری گردد. طراحان نسل جدید سرفیس پرو با قرار دادن دریچه‌ای در پشت دستگاه امکان ارتقا و تعمیر آن را سهولت بخشیدند. تنها ضعف Surface Pro 9 را می‌توان حذف سوکت هدفون دانست.

بررسی سرفیس پرو 9، طراحی

در نگاه نخست به جز چینش جدید پورت‌ها، هیچ چیز در مورد ظاهر سرفیس پرو 9 تغییر نکرده است. مایکروسافت سرفیس پرو جدید را در چهار رنگ پلاتین، آبی کبود، سبز جنگلی و گرافیت به بازار عرضه کرده است. بدنه سرفیس پرو 9 از آلومینیوم ساخته شده تا علاوه بر ایجاد سهولت برای دفع حرارت، استحکام دستگاه را ارتقا دهد. علاوه بر این در کاهش وزن آن بسیار موثر بوده است. بررسی سرفیس پرو 9  نشان می‌دهد که در این دستگاه نیز از پایه‌ی مرسوم تبلت‌های سرفیس استفاده شده که مثل همیشه کاربردی بوده و مقاومت بسیار مناسبی از خود نشان می‌دهد.

پورت‌های سرفیس پرو 9 شامل 2 عدد USB C2 یا Thunderbolt 4 و پورت اختصاصی Surface Connect است. متاسفانه مایکروسافت هم همانند سایر برندها تصمیم به حذف جک 3.5 میلی‌متری گرفته تا کاربران را به استفاده از هدفون‌های بی سیم ترغیب کند. علاوه بر پورت اختصاصی Surface Connect می‌توان از طریق USB C دستگاه را شارژ نمود. نکته ناامید کننده در سرفیس پرو 9 حذف درگاه کارت خوان است که با اسلات نانو سیم کارت جایگزین شده است.

بررسی سرفیس پرو 9

بررسی سرفیس پرو 9، وب کم

بررسی سرفیس پرو 9 هیچ گونه پیشرفتی در بخش وب کم نشان نمی‌دهد. این دستگاه از همان دوربین 5 مگاپیکسلی در قسمت جلو و 10 مگاپیکسلی در پشت دستگاه بهره می‌برد که در نسخه قبلی برخوردار بود. با این حال سرفیس پرو 9 همچنان از نظر کیفیت وب کم بهترین تبلت موجود است. سرفیس پرو 9 همانند سایر محصولات جدید مایکروسافت به ویندوز 11 مجهز شده است. بنابراین از تشخیص چهره Windows Hello برای احراز هویت پشتیبانی می‌کند. سرفیس پرو 9 به دو عدد بلندگو استریو 2 واتی با وضوح بسیار بالا مجهز شده که بر خلاف انتظار حجم صدای بسیار مناسبی ارائه می‌دهد.

بررسی سرفیس پرو 9

سایر ویژگی‌ها

از آنجا که بررسی سرفیس پرو 9 هیچ تغییری در ابعاد و طراحی نشان نمی‌دهد، مایکروسافت همچنان از همان قلم Slim Pen 2، صفحه کلید Signature و کاور نسل قبلی در پرو 9 استفاده می‌کند. صفحه کلید به هنگام تایپ حس بسیار خوبی القا می‌کند و نور پس زمینه‌ی آن بسیار کاربردی است. سرفیس پرو 9 از صفحه نمایش IPS لمسی با وضوح 2880×1920 پیکسل با تراکم 267 پیکسل و نرخ تازه سازی تصویر 120 هرتز با روشنایی 450 نیت بهره می‌برد. میزان روشنایی نمایشگر به لطف حسگرهای حساس به نور به خوبی منطبق می‌شود. باتری سرفیس پرو 9 با یک بار شارژ تا 8 ساعت استفاده مداوم شما را همراهی می‌کند. این میزان از شارژدهی شاید زیاد به نظر نرسد اما در مقایسه با دیگر تبلت PC‌های موجود در بازار عملکرد خوبی دارد.

بررسی سرفیس پرو 9

بررسی سرفیس پرو 9، مشخصات فنی

سرفیس پرو 9 به پردازنده نسل دوازدهم اینتل  Core i5 1235U و Core i7 1255U و چیپست گرافیکی Intel Iris Xe مجهز شده است. این دستگاه در رم‌های 8، 16 و 32 گیگابایت از نوع DDR5 و حافظه 128، 256، 512 گیگابایت و 1 ترابایت SSD عرضه می‌شود. بررسی سرفیس پرو 9 در بخش پردازنده عملکرد به مراتب بهتری نسبت به سرفیس پرو 8 را نشان می‌دهد. سرعت پاسخگویی حافظه SSD شگفت انگیز است و درخواست‌ها بدون هیچگونه تاخیری اجرا می‌شوند. میزان مصرف انرژی پردازنده‌های جدید اینتل نسبت به نسل قبل تغییری نداشته، اما میزان بازدهی آنها 35 درصد افزایش یافته است.

از این رو Surface Pro 9 را می‌توان رقیبی بلقوه برای رایانه‌های شخصی دانست. دستگاه در هنگام اجرای نرم افزارهای سنگین روان و کاملا بی صداست. صدای فن‌ها تنها زمانی که سرفیس را با استفاده از پورت Thunderbolt به نمایشگر ثانویه متصل کنید یا به هنگام اجرای تست‌های سخت افزاری به صدا در می‌آیند.

پردازنده‌های نسل دوازدهم Alder Lake اینتل از چیپست گرافیک Iris Xe Graphics G7 برای پردازش‌های گرافیکی بهره می‌برند. بررسی سرفیس پرو 9 در زمینه عملکرد پردازندش‌های گرافیکی در برابر پردازنده‌های مجزا گرافیکی مانند AMD و NVIDIA حرفی برای گفتن ندارد. با این وجود برای انجام امور روزانه و اجرای نرم افزارهای عمومی عملکرد بسیار خوبی از خود نشان می‌دهد. اگر قصد اجرای بازی‌های گرافیکی را دارید باید کیفیت تصویر و جزئیات را بر روی درجه متوسط قرار دهید.

بررسی سرفیس پرو 9

 جمع بندی

پرچمدار تبلت‌های ویندوزی مایکروسافت از پردازنده اینتل نسل دوازدهم بهره می‌برد. این پردازنده مصرف انرژی پایین و عملکرد فوق العاده‌ای ارائه می‌دهد. میزان دوام باتری تفاوت چندانی با نسخه‌های قدیمی ندارد. صفحه نمایش دستگاه از وضوح بسیار بالایی برخوردار بوده و توانایی ارائه نرخ تازه سازی تصویر 120 هرتز را دارد. سرفیس پرو 9 با اینکه به سخت افزار قدرتمند مجهز شده همچنان جمع و جورترین تبلت ویندوزی جهان است. بزرگترین تمایز پرو 9 با دیگر محصولات سرفیس را می‌توان در سهولت تعویض باتری، تعمیرات و ارتقا رم و حافظه داخلی دانست.

بررسی سرفیس پرو 9

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *