apple

به دلیل انحصاری بودن سیستم پرداخت در آیفون ، از اپل شکایت شد!

شکایت از اپل به دلیل انحصاری بودن سیستم پرداخت در آیفون

طرح شکایتی دسته‌جمعی، کوپرتینویی‌ها را به نقض قوانین ضد انحصار متهم می‌کند در ادامه با آرتل همراه شوید:

 

طرح دعوایی دسته‌جمعی، اپل پی (Apple Pay) را مورد هدف قرار داده و ادعا می‌کند اپل انحصاری غیرقانونی بر پرداخت‌های بدون تماس در آیفون وضع کرده که صادرکنندگان کارت‌ها را به پرداخت هزینه مجبور می‌کند (منبع: بلومبرگ). این شکایت توسط Affinity Credit Union مستقر در آیووا آغاز شده که کارت‌های نقدی و اعتباری سازگار با Apple Pay را صادر می‌کند؛ اما وکلای این شرکت امیدوارند آن را به اقدامی گروهی تبدیل کنند تا دیگر شرکت‌های صادرکننده کارت هم بتوانند به طرح دعوی بپردازند.

براساس این شکایت، اپل سالانه بیش از یک میلیاد دلار از کمپانی‌های کارت اعتباری دریافت می‌کند (تا 0.15 درصد برای هر تراکنش)؛ درحالی‌که همین شرکت‌ها در زمانی که مشتریان‌شان از کیف پول های اندرویدی با همین نوع عملکرد استفاده می‌کنند، مجبور نیستند مبلغی بپردازند. این شکایت ادعا می‌کند اپل قوانین ضدانحصار را زیر پا می‌گذارد؛ چراکه Apple Pay تنها سرویسی است که می‌تواند پرداخت های NFC را بر روی آیفون، آیپد و اپل واچ به انجام برساند. در بخش دیگری از این شکایت آمده که اپل به صادرکنندگان کارت اجازه نمی‌دهد این هزینه‌ها را به مشتریان منتقل کنند که این مسئله باعث می‌شود دارندگان آیفون انگیزه‌ای برای پیدا کردن روش پرداختی ارزان‌تر از اپل پی نداشته باشند.

 

این سومین بار است که این شرکت از غول تکنولوژی بابت مسائل ضدانحصار شکایت می‌کند.

 

همان‌گونه که در طول دادگاه Epic علیه اپل به‌طور مفصل به آن پرداختیم، چنین پرونده‌ای به این بستگی دارد که قاضی در مورد بازار مربوطه چه تصمیمی می‌گیرد که در این مورد، شاکیان بر این باورند که اپل در بحث کیف پول های موبایلی ضربه بزنید و پرداخت کنید (Tap and Pay) در iOS، سیستمی انحصاری را پیاده می‌کند. اما حتی اگر قا ضی این مسئله را بپذیرد، باز هم ممکن است اعلام کنند که هیچ انحصاری وجود ندارد؛ زیرا مشتریان همیشه می‌توانند به سیستم عامل اندروید، جایی‌که دیگر کیف پول های موبایل در دسترس هستند، کوچ کنند.

معمولا دعاوی حقوقی به‌طور خودکار وارد وضعیت دعوای دسته جمعی نمی‌شوند؛ چون قاضی باید تصمیم بگیرد که این فرصت را اعطا کند یا خیر. با این حال، شرکت حقوقی Hagens Berman که به پرونده Affinity رسیدگی می‌کند، سابقه‌ای هرچند کوچک در زمینه‌ی شکایت‌های دسته‌جمعی علیه اپل دارد. این شرکت در ماجرای اثبات ناعادلانه بودن قوانین اپ استور (App Store) که به پرداخت 100 میلیون دلار به توسعه دهندگان منجر شد، دخیل بود؛ همین‌طور در پرونده تثبیت قیمت کتاب الکترونیکی که با بازگرداندن حدود 400 میلیون دلار وجه به مشتریان توسط اپل به پایان رسید.

براساس بیانیه مطبوعاتی این شرکت حقوقی، هدف از طرح این شکایت، تغییر آن دسته از سیاست‌های اپل است که همه‌ی پرداخت های بدون تماس را مجبور به انجام گرفتن از طریق Apple Pay می‌کند. علاوه بر این، می‌خواهند اپل را وادار کنند تا هزینه‌هایی را که شاکیان مدعی هستند این شرکت به‌طور غیرقانونی دریافت کرده، به صادرکنندگان کارت بازگرداند.

این تنها چالشی نیست که اپل در مورد نحوه‌ی عملکرد Apple Pay با آن مواجه است. اتحادیه اروپا به‌تازگی نسبت به این موضوع که چرا توسعه دهندگان شخص ثالث نمی‌توانند از سیستم NFC آیفون برای پرداخت استفاده کنند، اعتراض داشته و ادعا می‌کند این محدودیت‌ها منجر به «نوآوری کمتر و گزینه‌های معدودتر برای مشتریان جهت استفاده از کیف پول موبایلی در آیفون» می‌شود. و حالا ممکن است این شرکت در ایالات متحده نیز وارد یک نبرد حقوقی بر سر انحصاری بودن سیستم پرداخت در آیفون شود.

اپل به درخواست The Verge برای اظهار نظر در این مورد، پاسخ فوری نداد.

 

منبع: theverge

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *