بهترین انتخاب در خانواده مایکروسافت سرفیس برای من کدام مدل است؟
اگر در انتخاب و خرید بین یک لپ تاپ یا تبلت در بازار متنوع اسم و مشخصات دچار تردید شدید ما در آرتل با شما هستیم تا با معرفی و بررسی جدیدترین محصولات خانواده سرفیس به انتخاب بهتر شما کمک کنیم.
در ادامه با آرتل همراه باشید.
مدت زمان خوندن زیر یک ربع(تو بازارم انقدر سریع میشه آشنا شد ، دید ، انتخاب کرد و خرید؟)
سرفیس ها از زمان معرفی اولین نسل خود تا به امروز همیشه جزو دستگاه های نوآور و خلاقانه در دنیا تکنولوژی بودند(هستند و خواهند بود) ، ترکیب رابط کاربری و نرم افزار اختصاصی در کنار استحکام و کیفیت ساخت بالا باعث میشه جزو دسته بهترین محصولات با ارزش خرید بالا قرار بگیرند.
در این مقاله سعی بر بررسی این موارد برای کمک به شما عزیزان داریم:
- سرفیس لپ تاپ 4 : بهترین برای اکثریت افراد
- سرفیس پرو 8 : بهترین تبلت تبدیل شونده
- سرفیس لپ تاپ استودیو: بهترین انتخاب برای افراد حرفه ای
- سرفیس گو 3 :بهترین برای دانش آموزان و جا به جایی:
- سرفیس لپ تاپ گو: بهترین انتخاب لپ تاپ با کاربری عمومی و سبک
- آیا با وجود معرفی نسل جدید سرفیس ها نیاز است مدل های قبلی خود را تعویض کنیم ؟
- چیزهایی که در مورد سرفیس ممکن است ما را آزرده خاطر کند.
بهترین انتخاب برای اکثریت افراد
سرفیس لپ تاپ 4
لپ تاپ خودمونه که ، مگه اینم سرفیس حساب میشه ؟!؟
این سرفیس شاید به اندازه باقی خانوادش زیادی ساده و معمولی به نظر بیاد اونم بدون هیچ تبدیل و انعطافی اما هنوزم کارمون خیلی خوب راه میندازه در بیشتر مواقع کار کردن با یک لپ تاپ ساده ، راحت تر تا یک تبلت پایه دار مخصوصا با کیبورد البته اینو در مورد سرفیس لپ تاپمون بگم که تاچ داره اونم ده انگشتی(مولتی تاچ)!!!
واسه معرفی بیشتر از کجا شروع کنیم؟
طراحی؟
خب تو مقوله طراحی و ظاهر همونی بود که بود!!! دوتا سایز داره 13 و 15 اینچی رنگهاشم مشکی مات ، پلاتینیوم ، sandstone (شنی رنگ) و Iceblue(آبی یخی با رنگ آبی کبالت که مدل های قبلی داشت فرق داره) و لازم ذکر کنم که سایز 15 اینچی جنسش کلا فلزیه البته رنگ های مشکی مات و شنیمون تو 13 اینچم فلزیه باقی مدل ها هم که آلکانتراست(یک نوع پارچه) که جذابیت خاصی داره.
خب بریم سراغ سخت افزار بحث مورد علاقه هممون
اینتل یا رایزن مسئله این است؟!؟
مایکروسافت جفت این پردازنده ها رو تو دل Surface Laptop 4 قرار داده یعنی درواقع حق انتخاب بهمون داده دوتا cpu نداره ها!!!
عملکرد جفتشون تقریبا یکسان و تفاوت چندانی نداره فقط مدت زمان شارژدهی که باز به نوع استفاده کاربر ربط داره فرق میکنه و اینکه مدل 13 اینچ ، رایزن 5 و 15 اینچ ، رایزن 7 هستش اما i5 و i7 رو توی هر دو تا سایز بندی میتونیم داشته باشیم در مورد حافظه رم و حجم ذخیره سازی هم باید بگم از 8G تا 16G رم و 128G تا 1T هارد اس اس دی (SSD) برای انتخاب بسته به مدل داریم و تا یادم نرفته هم خب متاسفانه گرافیک مجزا ندارن و از گرافیک مجتمع خود cpu قدرت میگیرن که بازم دلیلی بر ضعفشون نیست و از پس خیلی کارها قطعا برمیان
به باقی معرفی و توضیحمون بپردازیم:
از نظر پورت ها و اتصالات یک عدد یو اس بی A و یک عدد یو اس بی تایپ سی در کنار جک هدفون و پورت شاژر اختصاصی سرفیس به اسم Surface Connect داریم.
در مورد باتری توضیح تکمیلی تر بدم ، طبق گفته مایکروسافت مدل های رایزن شارژدهی بالاتری نسبت به مدل های اینتل دارن(برای رایزن بسته به مدلش در حدود 17 تا 19 ساعت و برای اینتل حدود 16 تا 17 ساعت اعلام کردن که بازم در صورت استفاده ترکیبی و عادی از دستگاه است.)
تو بحث صفحه نمایش سرفیس لپ تاپ 4 کیفیت قابل قبولی ارائه میده شاید نسبت به مدل قبلی خودش فرقی نکرده باشه اما هنوزم رزولوشن و کنتراست خوبی در کنار پشتیبانی از فرمان چند لمسی داره که کمتر رقیبی واسش پیدا میشه
از باقی مونده ویژگی ها و امکانات سرفیس لپ تاپ 4 یک سری جزییات میمونه که هر کدومش واسه خودش دنیایی شامل میشه ، تکنولوژی WiFi 6 و Bluetooth5 که قطعا مهمه و موقع کار توانایی خودشو به خوبی نشون میده
دوربین وب کم 720p HD که Windows Hello (همون فیس آیدی خودمون) باهاش کار میکنه و صدای اسپیکر دالبی که هممون این اسم یک بار به گوشمون خورده و واقعا موقع پخش فیلم و موسیقی گوش نوازه ، تو بحث وزنم زیر 1.5 Kg هست که خب وزن خوبی برای جا به جایی و حمل کردن هست.
خب دیگه بحث سرفیس لپ تاپ 4 همین جا تموم کنیم تا برسیم به بخش شیرین سرفیس پرو8
بهترین تبلت تبدیل شونده
سرفیس پرو 8
بازگشت شکوهمندانه که میگن همینه ؟!؟
خب بالاخره مایکروسافت نسل جدید سرفیس پرو ها رو معرفی کرد. سرفیس پرو 8 که نسبت به گذشته تغییرات قابل توجه ای داشته تغییراتی که با حفظ اصالتش تونسته با حال هوای فعلی بازار یعنی حاشیه کمتر با تایپ سی بیشتر هم مسیر بشه که خب واقعا نسبت به اینکه از پرو 5 تا پرو 7 پلاس ما یک مدل طراحی دیدیم پیشرفت خوب و چشم گیری محسوب میشه.
برای سخت افزار Surface pro 8 از نسل 11 پردازنده های اینتل استفاده شده که قطعا باعث این میشه که پرو 8 جزو بهترین انتخاب ها برای خرید باشه ، پرو 8 در دو مدل i7 و i5 در کنار 8 تا 32 گیگ رم و هارد 128 تا 1T طیف خیلی خوبی رو برای انتخاب و خرید به ما میده چی بهتر از این؟
تو بحث باتری و صفحه نمایش هم طبق گفته مایکروسافت نسبت به نسل قبل پیشرفت داشته که خب خیلی جای بحث باقی نمیزاره
رنگ بندیشم هنوز مثل نسل های قبلیش شامل مشکی و نقره ای میشه در کنار اون ما دو پورت تایپ سی با قابلیت تاندربولت 4 برای سرفیس پرو 8 داریم که همراه با جک هدفون ، پورت شارژ و اتصال کیبورد میتونن بخش زیادی از نیاز ما رو برطرف کنن ، البته همراه با تبدیل مناسبشون یاد گرفتن دیگه ، حذف میکنن اکسسوری بفروشن عین یه بنده خدایی و قضیه حذف شارژر از جعبه اش!!!
وای فای 6 و بلوتوث 5 در کنار دوتا دوربین که قابلیت عکس برداری و فیلم برداری کاملا خوبی(Full HD) نسبت به یک تبلت ویندوزی ارائه میدن که با صدای دالبی و صد البته مهم تر مدل جدید اسلیم پن در کنار کیبورد باز طراحی شده(روش جای شارژ اسلیم پن هم داره) تبدیل به مجموعه کامل و کاربردی شده که لذت کار کردن غیر قابل وصفی برامون به همراه داره.
خب دیگه رسیدیم به غول مرحله آخر سرفیس ها یعنی سرفیس لپ تاپ استودیو دستگاهی که مخصوص طراحان ، گرافیست ها و کلا هرکی که اهل کار کشیدن داغ کردن گرافیک و سی پی یو ساخته شده
بهترین انتخاب برای حرفه ای ترین کاربران
سرفیس لپ تاپ استودیو
عجیب الخلقه ای دیگر از خانواده سرفیس؟!؟
سرفیس لپ تاپ استودیو جدیدترین نوع سرفیس که قبلا شاهدش نبودیم ، تلفیقی بین سرفیس لپ تاپ و سرفیس استودیو که در کنار گرافیک RTX انویدیا (البته در مدل های i7) قدرت و امکانات کم نظیری رو بهمون ارائه میکنه
طراحیش اونقدر جالب و نوع آورانه است که فقط باید دید و لذت برد و حرفی برای گفتن باقی نمیزاره البته که باید تو عملم خودشو بهمون نشون بده ، نمایشگرش رفرش ریت 120Hz و کیفیت تصویری فوق العاده ای داره و ترکیبش با قابلیت تاچ و سرفیس پن نسل جدید کار کرد کاملی رو برای طراحان و گرافیست ها و کلا هر نوع فعالیت حرفه ای رو به ارمغان میاره
در مورد رم و هارد Surface laptop studio بگم که رم 16G و 32G در کنار ظرفیت هارد 256G تا 2T داره که به راحتی از پس هر کاری بخوایم برمیاد.
وزنشم کمتر از 2 کیلوگرم که خب با این مشخصات و طراحی دور از ذهن نیست .
دوتا پورت تایپ سی ، جک هدفون و باتری که میتونه حدود 18 ساعت شارژ بهمون بده
در کنار Windows Hello ، وای فای 6 ، بلوتوث 5 و بک لایت کیبورد هم داره ، با این طراحی عجاب انگیزی که سرفیس لپ تاپ استودیو داره ما رو غرق کار با خودش میکنه چیزی که فکر نمیکنم مثلش جایی گیر بیاد .
اما میرسیم به آخرین نوه سرفیس 3 جمع جورترین سرفیس اما کاربلد
بهترین تبلت برای دانش آموزان
سرفیس گو 3
یک کوچولوی دوست داشتنی ، جمع و جور خوردنی ؟!؟
سرفیس گو 3 همین جوری که از اسمش مشخصه نسل سوم خانواده گو که به نسبت باقی سرفیس ها هم جمع و جورتر هم سخت افزار ضعیف تری داره جوری که مدل i3/8G ram/128G قوی ترین سرفیس گو 3 حساب میشه اما بازم همین مشخصات با توجه به ابعادش و وزن دستگاه باعث میشه خیلی راحت خیلی کارها رو تو خیلی جا بشه باهاش کرد!!!
صفحه نمایش 10 اینچی (Full HD) ، نیم کیلو وزن ،cpu پنتیوم و i3 ، رم 4 و8 گیگ و حافظه داخلی 64 و 128 گیگ که با وجود کم بودن به لطف پشتیبانی از SD Card حل میشه و یک پورت تایپ سی ، جک هدفون ، وای فای نسل 6 و بلوتوث نسل 5 میتونن خیلی از نیازهامون رو برطرف کنن.
دو تا دوربین در پشت و جلو با قابلیت فیلم برداری و عکس برداری HD و عمر باتری 11 ساعتی که همه و همه نوید یک دستگاه برای انجام کار های پایه و عمومی خصوصا مدرسه و فعالیت های دانش آموزی رو بهمون میده
اما با اینکه از طرفی Surface go 3 ارزون ترین مدل در خانواده مایکروسافت سرفیس ، هنوزم قیمت بالایی نسبت به خیلی از برندها داره ، اینو میگم که قطعا به خاطر سیستم عامل ویندوز و چیپست های اینتل قدرت بیشتری برای کاربر داره تا یه تبلت اندرویدی یا ایپد او اس انتخاب و نظر شما چیه؟
برسیم به معرفی آخرمون یک ترکیبی دیگه اونم بین بزرگ ترین مدل سرفیس و کوچک ترینشون یعنی سرفیس لپ تاپ و سرفیس گو
بهترین انتخاب برای لپ تاپ اقتصادی
سرفیس لپ تاپ گو
تلفیق سرفیس لپ تاپ و سرفیس گو ؟!؟
نمیدونم چه اصراری داره مایکروسافت که سرفیس لپ تاپ با باقی مدل های قاطی کنه کنه البته نمیشه گفت خروجی خوبی ندارن ، سرفیس لپ تاپ گو هم یکی دیگه از همین ترکیبیاست که تفاوت رنگ هاش بیشتر از کانفیگ هاشه چه وضعشه اخه؟
سخت افزار Surface laptop go فقط و فقط cpu i5 داره با دو مدل رم 4 و 8 گیگ که در کنارش شاهد هارد 64 تا 256 گیگ هستیم ، عملا باید گفت مدل پایه اش با مشخصات i5/4/64 خنده داره اما خب مدل های بالاتر با توجه به اینکه این مدل بالاخره یه یو اس بی تایپ A معمولی واسمون داره و میتونه ما رو از شر تبدیل ها و هاب ها تا حدودی خلاصمون کنه صد در صد خوبه یو اس بی سی هم دارن اما خب متاسفانه تاندر بولت پشتیبانی نمیکنن جک هدفون هم همچنان با قوت سر جاش باقیست
بلوتوث 5 و وای فای 6 با یک وب کم HD و عمر باتری 13 ساعته و وزن یک کیلوگرمی باعث این میشه بگیم تو این بخش کم و کسر زیادی نداره و حتی تکمیله
آیا نیاز است سرفیس خودمون تعویض و بروز کنیم؟؟؟
همین اولش بگم البته که نه!
خب بزارید برسیم به یک حرف مختصر و مفید واسه کسایی که مدل های قدیمی تر خانواده سرفیس دارن یا قصد دارن هزینه کمتری بدن و نسل قبلی مدل های معرفی شده این پست رو بخرن
باید بگم در کل با وجود به روز شدن سخت افزار که قطعا مورد مهمی هم هست اما هنوزم که هنوز مدل های قدیمی تک تک کار هایی که این سرفیس های جدید میتونن بکنن میکنن ، حالا یکم اینور یکم اونور به جایی بر نمیخوره ، مورد بعدی ظاهر قضیه است که انصافی پرو 8 و سرفیس لپ تاپ استودیو تغییرات خوب و چشم نوازی داشتن که نمیشه منکرش شد.
پس تصمیم انتخاب با خودتونه اما واسه راحتی شما دوستان عزیز بگم که اگه از نسل های پیشین استفاده میکنید هنوزم میتونین استفاده کنید و نیازی به تعویض ندارید دقیقا عین قضیه آیفون 12 و 13 میمونه تازه اینا فقط cpu جدید دارن دوربین هاشون همونه! البته میگم باز حداقل بعضی مدل های سرفیس بالاخره طراحی عوض کردن و مثل بعضی ها دوباره مدل تکراری واسه پرفروش ترین محصولشون ندادن
(کوپرتینو ها 1 – 1 ردموندی ها)؟
مدل های قدیمی تر این پستم نام ببرم واسه اشنایی بیشتر شما آرتلیا
سرفیس لپ تاپ 3
سرفیس پرو 7 و پرو 7plus
سرفیس بوک 3
سرفیس گو 2
البته خانواده های سرفیس مدل های دیگه هم داره که خب محصولات خاص تری هستن و به خاطر همین در موردشون صحبت نکردیم اما میتونین بعد خوندن این پست به سراغشون برین و در موردشون تو سایتمون بخونین مثل سرفیس پرو ایکس ، سرفیس دئو ، سرفیس نئو ، سرفیس استودیو یا حتی سرفیس لپ تاپ se (چه گیری دادن به سرفیس لپ تاپ آخه) که تازه معرفی شده و عرضه نشده
مواردی که ممکنه موقع انتخاب و خرید روی نظرمون تاثیر بزاره
خب همه چیز بالاخره کم و کاستی ها و ایراداتی داره چه آدم باشه چه سرفیس پس بیاید باهم بررسیشون کنیم
اول از همه این مورد گفتنش مهمه که دیگه مثل قدیم و نسل های گذشته سرفیس پرو و سرفیس بوک اون قلم فوق حرفه ای رو تو جعبه ندارن و جدا باید خرید کنید که خب ناامید کننده است دیگه نیست ؟ حداقل برای طراح ها و گرافیست ها هرچند کار کردن باهاش واسه ما آدم معمولی ها هم لذت بخشه
مورد بعدی اینکه خب باید قبول کنیم عملا خروجی هاش اونقدر کمه که حتی قابل شمارشم نیست! شما بگو تایپ سی خوبه ما هم میگیم خوبه ، بگو اگه تاندربولتم باشه عالیه ما هم میگیم عالیه ولی آخه چقدر از اکسسوری های ما تایپ سی هستن؟ شما بگو ماوس استفاده نکنیم باهمون ترکپد کارمون راه بندازیم اما دیگه فلش و هارد که داریم نداریم؟ پس تنها راه چاره چیه؟ خرید هاب ها و تبدیل ها که انواع و اقسام مختلفی دارن از خود برند مایکروسافت بگیر تا تولیدات داخلی همه اینا رو گفتم که حرفی واسه گفتن باقی نمونه
جمع بندیمون
تمام محصولات مایکروسافت سرفیس یکسال گرانتی بین المللی دارن و همشون ویندوز مخصوص خودشون روشون نصب شده و امکان اپدیت به ویندوز 11 و همچنین مدل های و مشخصات مختلفی دارن که با توجه به نیاز و کاربری که دارین میتونین خیلی راحت بینشون انتخابتون رو بکنین در مورد قیمتم صحبتی نکردم چون بالاخره نوسان قیمت داریم اما میتونین واسه راهنمایی بیشتر و خرید به مراکز فروش و گارانتی ما مراجعه کنین به همین راحتی
خب به آخر این مطلب رسیدیم سعیمون بر این بود تا اول به طور خلاصه با جدیدترین محصولات خانواده سرفیس آشناتون کنیم تا در ادامه اش بسته به نیاز و کاربردی که براتون داره دست به انتخاب و خرید بزنین امیدوارم این مقاله کمکتون کرده باشه بهتون پیشنهاد میکنم حتما پست های مربوط و معرفی سرفیس مورد نظرتون توی سایت آرتل بخونین تا بیشتر و کاملتر باهاشون آشنا بشین و ضمنا میتونین به راحتی با ما در مورد مشاوره و راهنمایی در همین صفحه در ارتباط باشین