مایکروسافت سرفیس استودیو، یک کامپیوتر رومیزی و یک تخته رسم دیجیتالی است که در یک دستگاه ادغام شدهاند. این دستگاه برای حرفهایها و افراد خلاقی که به یک کامپیوتر قدرتمند با قابلیتهای لمسی نیاز دارند، طراحی شده است. ظاهر سرفیس استودیو همانند سایر کامپیوترهای رومیزی All In One میباشد، با این تفاوت که از طراحی بسیار هوشمندانهتری بهره میبرد. در این مقاله قصد داریم به بررسی مزایا و معایب سرفیس استودیو بپردازیم.
مزایا و معایب سرفیس استودیو
مایکروسافت تمام قطعات سختافزاری سرفیس استودیو را در پایه دستگاه قرار داده تا از ضخامت و وزن پنل نمایشگر تا جای ممکن کم کند. مانیتور با استفاده از دو مفصل با قابلیت تغییر زاویه به پایه اصلی متصل شده است. همین قابلیت سرفیس استودیو را با سایر کامپیوترهای رومیزی متفاوت کرده است. لولای جدیدی که صفحه نمایش را به پایه متصل میکند، به شما امکان میدهد صفحه نمایش را به صورت عمودی یا افقی قرار دهید. این ویژگی باعث میشود که سرفیس استودیو برای طیف گستردهتری از کاربردها مناسب باشد.
صفحهنمایش 28 اینچی سرفیس استودیو دارای نسبت تصویر غیرمعمول 3:2 است. این نسبت تصویر برای کارهای بصری مانند طراحی گرافیکی و ویرایش عکس مناسبتر میباشد. صفحهنمایش همچنین دارای رزولوشن 4K است که تصاویر باکیفیتی را ارائه میدهد.
سرفیس استودیو 2+ به پردازنده اینتل نسل یازدهم و کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX مجهز شده است. این ترکیب سختافزاری موجب شده که کامپیوتر مایکروسافت به راحتی از پس کارهای سنگین مانند ویرایش ویدیو و رندرهای 3D برآید.

مزایا و معایب سرفیس استودیو
مزایای سرفیس استودیو
- طراحی زیبا و ساختار مستحکم و برخورداری از لولای منحصر به فرد: سرفیس استودیو دارای طراحی بسیار زیبا و مستحکم است که با لولای Zero Gravity منحصر به فرد خود، امکان تنظیم صفحهنمایش را به صورت انعطافپذیر فراهم میکند. این طراحی، ظاهری مدرن و متفاوت به کامپیوتر دسکتاپ مایکروسافت میبخشد.
- صفحهنمایش 28 اینچی با کیفیت بینظیر: این صفحهنمایش با وضوح بالا و رنگهای زنده، تجربه عالی را برای انجام کارهای خلاقانه ارائه میدهد. رزولوشن 4500×3000 پیکسل و نسبت تصویر 3:2، این صفحهنمایش را برای کارهایی مانند ویرایش عکس و ویدیو، طراحی گرافیکی و تماشای فیلم مناسب میکند. علاوه بر این پشتیبانی سرفیس استودیو از قلم مایکروسافت یک مزیت بزرگ برای طراحان محسوب میشود.
- پردازنده گرافیکی قدرتمند: کارت گرافیک قدرتمند سری Nvidia GeForce RTX به راحتی از پس اجرای برنامههای گرافیکی سنگین و حتی برخی بازیها برمیآید. این کارت گرافیک برای کارهایی مانند بازیهای کامپیوتری، ویرایش فیلمهای 4K، ساخت انیمیشن و طراحیهای سهبعدی مناسب است.
- دارای سه عدد پورت Thunderbolt 4: سرفیس استودیو با داشتن سه پورت همهکاره تاندربولت گزینههای فراوانی برای اتصال همزمان چندین نمایشگر، هارد دیسک خارجی و لوازم جانبی را فراهم میکند.

مزایا و معایب سرفیس استودیو
معایب سرفیس استودیو
- استفاده از پردازنده قدیمی: هر سه نسل سرفیس استودیو 1، 2 و 2+ از پردازندههای قدیمی استفاده میکنند که برای کاربران قابل قبول نیست. به عنوان مثال در زمان عرضه سرفیس استودیو 2 پلاس پردازندههای نسل 12 اینتل معرفی شده بودند، اما مایکروسافت تصمیم گرفت از پردازنده نسل 11 استفاده کند. این رویه در زمان معرفی نسلهای قبلی نیز تکرار شده بود. این در حالیست که پردازندههای اینتل نسل 12 عملکرد به مراتب بهتری نسبت به نسل 11 دارند.
- حاشیه اطراف صفحه نمایش میتوانست باریکتر باشد: حاشیه اطراف نمایشگر سرفیس استودیو نسبت به سایر کامپیوترهای همه کاره مدرن ضخامت زیادی دارد. ضخامت حاشیههای صفحه نمایش سرفیس استودیو 2 پلاس حدود 10 میلیمتر است که در مقایسه با کامپیوترهای همهکاره از برندهای دیگر که تقریبا بدون حاشیه هستند، کمی زیاد به نظر میرسد.
- فاقد درگاه کارت خوان SD: این ویژگی برای عکاسان و گرافیستهایی که کارهایشان به کارتهای SD متکی است، اهمیت زیادی دارد. در حال حاضر کارت خوان SD یک ویژگی استاندارد در اکثر لپتاپها و کامپیوترهای همهکاره است.
- قیمت بالا: قیمت سرفیس استودیو در مقایسه با سایر کامپیوترهای همهکاره در بازار بالاتر است.

مزایا و معایب سرفیس استودیو
جمع بندی
با بررسی مزایا و معایب سرفیس استودیو در مییابیم که این دستگاه یک کامپیوتر همهکاره با طراحی زیبا و هوشمندانه، صفحهنمایش بسیار با کیفیت و پردازنده گرافیکی توانمند است. با این حال، پردازنده قدیمی و قیمت بالا سوالاتی را در مورد ارزش خرید آن ایجاد میکند. اگر به دنبال یک کامپیوتر همه کاره با طراحی زیبا و صفحهنمایش با کیفیت هستید، سرفیس استودیو 2+ یک گزینه عالی است.