microsoft

بررسی سرفیس استودیو 2 پلاس: کامپیوتر همه کاره با طراحی انعطاف پذیر

سرفیس استودیو 2 پلاس با پردازنده بسیار سریع، تراشه گرافیکی قدرتمند و با پشتیبانی از پورت Thunderbolt 4 یک دستگاه تمام عیار به نظر می‌رسد. اما آیا مایکروسافت توانسته با این سخت افزار قدرتمند خود را از رقبا پیش بیندارد؟ به طور مختصر مزایا و معایب سرفیس استودیو 2 پلاس شامل موارد زیر است.

مزایا

  • طراحی هوشمندانه در عین زیبایی
  • برخورداری از لولای منحصر به فرد و انعطاف پذیر سری کامپیوترهای سرفیس
  • صفحه نمایش 28 اینچی بسیار با کیفیت و تناسب 3:2
  • عملکرد شگفت انگیز پردازنده گرافیکی
  • مجهز به سه عدد پورت Thunderbolt 4

معایب

  • استفاده از پردازنده نسل 11 در حالی که پردازنده‌های نسل 12 اینتل در دسترس هستند.
  • وجود حاشیه‌ی زیاد در اطراف صفحه نمایش
  • عدم پشتیبانی از ماژول کارت خوان

سرفیس استودیو 2 پلاس با پردازنده بسیار سریع، تراشه گرافیکی قدرتمند و با پشتیبانی از پورت Thunderbolt 4 یک دستگاه تمام عیار به نظر می‌رسد.

معرفی اجمالی Surface Studio 2+

با نگاهی سرسری و بررسی سرفیس استودیو 2 پلاس مایکروسافت متوجه می‌شویم که با رایانه‌ای همه کاره یا AIO با نمایشگر 28 اینچی طرف هستیم. سری سرفیس استودیو برای نخستین بار در اکتبر سال 2018 میلادی معرفی و به بازار عرضه شد. سرفیس استودیو AIO در همان ابتدای کار توانست توجهات بسیاری را به خود جلب کند و در میان کاربران محبوب شود. سرفیس استودیو در ابتدا به پردازنده‌ی اینتل نسل 7 مبتنی بر معماری 14 نانومتری مجهز شده بود که رفته رفته با معرفی پردازنده‌های جدیدتر بروز گردید. به طور کلی سرفیس استودیو 2 پلاس 2022 از طراحی نسل پیشین بهره می‌برد. اما از نظر مشخصات فنی تا 50 درصد عملکرد بهتری را از خود نشان می‌دهد.

یکی از ویژگی‌های بارز سرفیس استودیو 2 پلاس 2022 لولای جاذبه صفر صفحه نمایش است که آن را از سایر دستگاه‌های AIO متمایز می‌کند. مایکروسافت ادعا دارد که پردازنده اینتل Core i7 نسل یازدهم و گرافیک Nvidia GeForce RTX سری 30 موجب بهبود عملکرد 2 برابری دستگاه شده‌اند. با تمام این تفاسیر پسوند پلاس تنها نشان دهنده‌ی بهبود عملکرد سرفیس استودیو نسل قبل است و تغییرات انقلابی در آن صورت نگرفته است. اگرچه افزایش قیمت 1000 دلاری توقعات ما را از عملکرد دستگاه بیشتر کرده است.

بررسی سرفیس استودیو 2 پلاس: طراحی

سرفیس استودیو 2 پلاس از همان زبان طراحی نسل پیشین بهره می‌برد که در مقایسه با سایر رایانه‌های AIO کمی نامتعارف به نظر می‌رسد. برخلاف سایر رقبا قطعات اصلی به جای اینکه در قسمت پشتی نصب گردند در درون پایه دستگاه قرار داده شده‌اند. بررسی سرفیس استودیو 2 پلاس نشان داد که قابلیت Zero Gravity Hinge لولا عملکرد بسیار خوب و جالبی در قرار دادن نمایشگر 28 اینچی در جهات عمودی، کاملا تخت و زاویه‌های میان آنها دارد. حالت عمودی یا ایستاده دستگاه همان ظاهر کامپیوترهای سنتی همراه با موس و صفحه کلید را تداعی می‌کند. با قرار دادن نمایشگر به حالت تخت می‌توان از قابلیت لمسی و قلم محبوب مایکروسافت با راحتی بیشتر استفاده کرد. قلم سرفیس به صورت مغناطیسی در کنار نمایشگر متصل می‌شود.

بررسی سرفیس استودیو 2 پلاس

قابلیت Zero Gravity Hinge لولا عملکرد بسیار خوب و جالبی در قرار دادن نمایشگر 28 اینچی در جهات عمودی، تخت و زاویه‌های میان آنها دارد.

بررسی سرفیس استودیو 2 پلاس: صفحه نمایش

سرفیس استودیو 2 پلاس به صفحه نمایش لمسی 28 اینچی از نوع PixelSence با وضوح 3000×4500 پیکسل با نسبت 3:2 و تراکم 192 پیکسل در هر اینچ مجهز شده است. از دیگر مشخصات این نمایشگر می‌توان به پروفایل‌های رنگی sRGB، Vivid DCI-P3 و نسبت کنتراست 1200:1 اشاره کرد. میزان کنتراست در مقایسه با نسل قبل تفاوتی نداشته، اما جای نگرانی نیست بررسی سرفیس استودیو 2 پلاس نشان داد که نمایشگر دستگاه در شرایط نوری مختلف تصاویر را با وضوح بسیار مناسبی ارائه می‌دهد.

بر روی صفحه نمایش Surface Studio 2+ از لایه‌ی محافظ گوریلا گلس 3 که در برابر خط و خش و ضربه تا حدودی مقاوم است استفاده شده و از قابلیت Dolby Vision نیز پشتیبانی می‌کند. نسبت نمایشگر به قاب 83.5 درصد سرفیس استودیو 2 پلاس کمی زیاد به نظر می‌رسد. این میزان از حاشیه در سال 2018 که برای اولین بار سرفیس استودیو معرفی شد قابل قبول بود. اما امروزه تقریبا تمامی صفحه نمایش‌ها با نسبت حاشیه‌ی 90 درصد به بالا تولید می‌شوند.

پایه‌ی دستگاه دارای ابعاد 31.45×220×250 میلی‌متر است که در مقایسه با نسل قبلی فقط 0.75 میلی‌متر نازک‌تر شده است. در بررسی سرفیس استودیو 2 پلاس متوجه شدیم که درگاه‌های دستگاه پیشرفت قابل توجهی داشته‌اند. دو عدد پورت USB-A 3.1، سه عدد پورت USB-C USB4/Thunderbolt 4، پورت شبکه و جک 3.5 میلی‌متری خروجی صدا درگاه‌های سرفیس استودیو 2 پلاس را تشکیل می‌دهند. پورت USB-C قادر به ارسال تصویر با کیفیت 4K و نرخ تازه سازی 60 هرتز برای اتصال 3 عدد مانیتور دیگر‌ است. با بررسی سرفیس استودیو 2 پلاس تنها ضعفی که به چشم می‌آید عدم پشتیبانی از ماژول کارت خوان است. شاید عدم پشتیبانی از کارت حافظه مسئله‌ی مهمی به نظر نرسد، اما برای یک فرد عکاس که مدام باید تصاویر ثبت شده با دوربین خود را به رایانه منتقل کند بسیار حائز اهمیت است.

دو عدد پورت USB-A 3.1، سه عدد پورت USB-C USB4/Thunderbolt 4، پورت شبکه و جک 3.5 میلی‌متری خروجی صدا درگاه‌های سرفیس استودیو 2 پلاس را تشکیل می‌دهند.

 

بررسی سرفیس استودیو 2 پلاس: امکانات

برای بررسی سرفیس استودیو 2 پلاس از لحاظ مشخصات فنی باید بگوییم که این دستگاه به پردازنده نسل یازدهم اینتل Core i7-11370H مجهز شده است. عدم استفاده از پردازنده نسل دوازدهم اینتل موجب شگفتی بسیاری از طرفداران سرفیس شده است. با این وجود مایکروسافت ادعا دارد که پردازنده نسل یازدهم از پس بارهای کاری به خوبی بر می‌آید. مایکروسافت برای Surface Studio 2+ پردازنده گرافیکی Nvidia GeForce RTX 3060 با 6 گیگابایت حافظه را در نظر گرفته است که به خوبی از پس رندرها و اجرای بازی‌های گرافیکی برمی‌آید. سرفیس استودیو 2 پلاس از رم 32 گیگابایت و حافظه 1 ترابایت SSD بهره می‌برد. مشخصات دستگاه AIO مایکروسافت تقریبا مشابه با لپ تاپ‌های رده بالاست. البته از آنجا که کلیه‌ی قطعات دستگاه در فضای محدود قسمت پایه قرار گرفته‌اند نمی‌توان بیش از این توقعی داشت.

بررسی سرفیس استودیو 2 پلاس در مقایسه با نسل قبلی ارتقا بلوتوث از نسخه 4.1 به 5.2 و Wi-Fi 5 به Wi-Fi 6 را نشان می‌دهد. البته نسخه Wi-Fi 6E در رایانه‌های جدید بیشتر رواج دارد. فناوری Xbox Wireless با اینکه در نسل قبلی وجود داشت در سرفیس استودیو 2 پلاس به چشم نمی‌خورد. سرفیس استودیو AIO جدید دارای دوربین 1080p با قابلیت پشتیبانی از فناوری IR برای احراز هویت چهره Windows Hello می‌باشد. علاوه بر آن از بلندگوهای استریو Dolby Atmos و میکروفون‌های استودیو دوگانه برخوردار است. پردازنده GeForce RTX 3060 علاوه بر پردازش تصاویر و داده‌های گرافیکی کیفیت تصویر وب کم و صدای ورودی از میکروفون را با استفاده از هوش مصنوعی پایش و فیلتر می‌کند. نتیجه‌ی این فرایند افزایش وضوح تصویر وب کم به خصوص در شرایط نوری نامناسب و افزایش شفافیت صدای دریافتی است.

این تصویر نشان دهنده میزان حرارت در نقاط مختلف دستگاه است. اگر به سمت راست پایه سرفیس استودیو 2 پلاس دقت کنید عملکرد بسیار فوق‌العاده فن دستگاه را در دفع حرارت خواهید دید.

بررسی سرفیس استودیو 2 پلاس: عملکرد

بررسی سرفیس استودیو 2 پلاس در Geekbench 5 نشان دهنده بهبود 32 درصدی پردازنده نسل یازده Core i7-11370H در تست‌های تک هسته‌ای و 45.6 درصدی در تست‌های چند هسته‌ای در مقایسه با پردازنده نسل هفتم Core i7-7820HQ است. سرفیس استودیو 2 پلاس توانسته نمره 1321 در تست تک هسته‌ای و 5485 را در تست چند هسته‌ای کسب کند. این در حالی است که سرفیس استودیو 2 نمره 1000 در تست تک هسته‌ای و 3766 را در تست چند هسته‌ای به دست آورده است. البته ناگفته نماند که هواوی MateStation X با تکیه بر پردازنده AMD Ryzen 7 5800H و برچسب قیمتی 1114 دلاری نمره 1492 در تست تک هسته‌ای و نمره 8002 را در تست چند هسته‌ای یا Multi Core کسب کرده است.

بررسی سرفیس استودیو 2 پلاس در پردازش گرافیکی عملکرد به مراتب بهتر از هواوی MateStation X را نشان می‌دهد. سرفیس استودیو 2 پلاس در تست 3DMark در حالت Night Raid نمره 32407 و در حالت Time Spy نمره 7191 را به دست آورده است. این درحالیست که هواوی MateStation X  نتایج بسیار پایینی در حالت Night Raid با نمره 16457 و در حالت Time Spy با نمره 1515 ثبت نموده است.

جمع بندی

مایکروسافت سرفیس استودیو 2 پلاس را فقط با یک پیکره بندی و برچسب قیمتی 4499.99 روانه بازار کرده است. این در حالی است که سرفیس استودیو 2 دارای دو نمونه‌ی رم 16 و 32 گیگابایتی و حافظه 1 و 2 ترابایتی بود. این دستگاه دارای طراحی ظاهری بسیار زیبا در عین سادگیست. همچنین قابلیت‌های فیزیکی سرفیس استودیو 2 پلاس برای تغییر زوایای نمایشگر بسیار کاربردی و هوشمندانه است. Surface Studio 2+ از درگاه Thunderbolt 4 و اتصالات بی سیم Wi-Fi 6 و Bluetooth 5.2 پشتیبانی می‌کند. به طور کلی بررسی سرفیس استودیو 2 پلاس حاکی از ارزش خرید بالای آن است. کیفیت ساخت، طراحی منحصر به فرد، پشتیبانی از قلم سرفیس، نمایشگر لمسی با وضوح بالا، عملکرد قابل قبول، سخت افزار قدرتمند و… قیمت سرفیس استودیو 2 پلاس را تا حدودی توجیح می‌کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *